Ragout op z'n Italiaans
Porties 6
Ingredienten
- 1,5 kg ragout . everzwijn, hert , hinde, varkenswangetjes....
- 120 g pancetta Carbonara
- 500 g tomaten
- 3 rode paprika’s
- 2 rode uien
- 1/2 fles rode wijn
- 2,2 dl wildfond
- 6 eetlepels olijfolie
- 1 blaadje laurier
- 6 takjes tijm
- 1 kofielepel American Cajun kruiden Santa Maria
- pezo
- pasta verse
Instructies
- Bak het vlees op een hoog vuur , in een grote stoofpot met 4 el olie .Kruid met peper en zout en bestuif met de cajunkruiden .
- Meng 1 min en schep het vlees met een schuimspaan op een bord .
- Voeg 2 el olie toe in de stoofpot.
- Fruit de pancetta en de gehakte uien 2 min.
- Kruid met peper en zout.
- Voeg de tomaten in partjes toe, samen met de in grote stukken gesneden paprika’s ,het vlees ,de wijn de wildfond , 3 takjes tijm en de laurier .
- Zet het deksel op de pot en laat 1 u sudderen. Laat nog 45 min verder sudderen zonder deksel of tot het everzwijn mals is .
- Proef ondertussen de rest van de fles wijn .
- Dien heel warm op, afgewerkt met tijm en serveer er verse pasta bij.
Notities
Heerlijk met een rode Italiaanse, zacht kruidige Salento Primitivo .