Zalm. Eggs Benedict met gerookte zalm
Porties 4
Ingredienten
- 4 eieren
- 4 sneetjes zalm gerookte
- 4 sneden brood dikke
- azijn
- 2 eidooiers
- citroensap
- pezo
- 100 g boter geklaarde
- bieslook Fijn versnipperde
Instructies
- Uit de sneden brood snijdt men mooie rondes met behulp van een glas of een ronde vorm
- Deze bakt men zachtjes in een warme oven
- Men pocheert de eieren in 2/3 water en 1/3 azijn
- Houd deze warm op een warme vochtige handdoek
- Het eiwit moet gestold zijn en de dooier zacht
- Onder tussen klopt men een hollandaise met de eidooiers wat water en citroensap op het einde de boter erbij afsmaken peper en zout
- Bediending
- Op een warm bordje plaats men de toast daarop het sneetje gerookte zalm daarop het eitje die men met de saus mooi napeert.
- We werken af met een draai van de pepermolen en bieslook