Tomatensoep met mozarella en basilicum
Porties 4 pers
Ingredienten
- 1 blik tomaten gepelde
- 1 blikje tomatenpuree
- 1 mozzarella
- 2 blokjes bouillon groente
- 1 ui rode
- 2 teentjes knoflook
- 10 blaadjes basilicum verse of 3 theelepels gedroogde
- 1 l water
- chilipeper Gemalen of cayennepeper
Instructies
- Snijd de ui en pers de knoflookjes uit in flink wat olijfolie in de soeppan op laag vuur. Wacht tot de ui een beetje glazig wordt.
- Voeg het blik gepelde tomaten toe en het vuur mag iets hoger. 2. Voeg het blikje tomatenpuree toe
- Voeg langzaam de helft van het gekookt water toe waarin 2 bouillonblokjes zijn opgenomen
- Voeg de helft van de basilicum toe en laat het allemaal even 5 minuten pruttelen (heb je meer tijd, laat de soep dan op laag vuur nog wat langer pruttelen)
- Snijd ondertussen de mozzarella in heel kleine blokjes
- Kneus de overgebleven basilicum even in je hand (zo gaan de kruiden lekker extra geuren) en snijd deze in hele kleine reepjes om zo de soep mee te garneren.
- Zet de staafmixer in de soep en mix deze tot een vloeibaar geheel
- Voeg nu eventueel nog meer van de bouillon toe, afhankelijk van hoe stevig je de soep wilt hebben
- Maak op smaak door een beetje peper, zout en chili- of cayennepeper toe te voegen. Proef zelf wat je lekker vind.
- Pas als je de soep in de kom schenkt voeg je wat mozzarellastukjes en basilicum toe, de mozzarella smelt niet en geeft hierdoor een heerlijke bite