Tartaar van geroosterde pompoen met stracciatella van burrata en hazelnoot crumble -1080-
Deze tartaar van geroosterde pompoen met stracciatella van burrata en hazelnootcrumble is een elegant en verrassend vegetarisch hapje. De zoete, geroosterde pompoen combineert perfect met de romige burrata en de krokante hazelnoten. Ideaal als feestelijk voorgerecht of amuse tijdens een herfst- of winterdiner.
Ingredienten
1,2kgpompoenhokkaido, in kleine blokjes
3eetlepelolijfolie
1eetlepelhoning
1theelepel verse tijmfijngehakt
6burratasstracciatella losgehaald
60ghazelnotengeroosterde , grof gehakt
1eetlepelbalsamicocrème
zout en peper
microgroenten voor afwerking
Instructies
Meng pompoenblokjes met olijfolie, honing, tijm, peper en zout.
Rooster op 190°C, 20–25 min tot zacht en gekaramelliseerd. Laat afkoelen.
Snijd fijn tot tartaarstructuur en breng op smaak met een druppel balsamico.
Serveer in ring: onderaan pompoentartaar, daarboven een lepeltje stracciatella.