Ga terug Email Link
Print

Tartaar van geroosterde pompoen met stracciatella van burrata en hazelnoot crumble -1080-

Deze tartaar van geroosterde pompoen met stracciatella van burrata en hazelnootcrumble is een elegant en verrassend vegetarisch hapje. De zoete, geroosterde pompoen combineert perfect met de romige burrata en de krokante hazelnoten. Ideaal als feestelijk voorgerecht of amuse tijdens een herfst- of winterdiner.

Ingredienten

  • 1,2 kg pompoen hokkaido, in kleine blokjes
  • 3 eetlepel olijfolie
  • 1 eetlepel honing
  • 1 theelepel verse tijm fijngehakt
  • 6 burratas stracciatella losgehaald
  • 60 g hazelnoten geroosterde , grof gehakt
  • 1 eetlepel balsamicocrème
  • zout en peper
  • microgroenten voor afwerking

Instructies

  • Meng pompoenblokjes met olijfolie, honing, tijm, peper en zout.
  • Rooster op 190°C, 20–25 min tot zacht en gekaramelliseerd. Laat afkoelen.
  • Snijd fijn tot tartaarstructuur en breng op smaak met een druppel balsamico.
  • Serveer in ring: onderaan pompoentartaar, daarboven een lepeltje stracciatella.
  • Werk af met hazelnootcrumble en microgroenten.