1. aardappelen
De aardappelen schillen, wassen en in blokjes snijden van 1 cm.
¾ gaar koken in gezouten water.
Champignons in blokjes snijden.
Spek in fijne reepjes snijden zonder kraakbeen.
Dit alles bakken in olijfolie en boter, kruiden met peper en zout.
Bij bediening de gehakte bieslook toevoegen.
Wanneer men spek gebruikt, steeds opletten met zout.
2. tomaat met spinazie
De tomaten uithalen, kruiden met peper en zout en laten uitlekken.
De verse spinazie wassen en ontdoen van de stelen.
Gaar stoven (smelten) in een pan met verse boter en eventueel wat look.
Laten uitlekken en afsmaken met peper en zout.
De tomaten opvullen en op een geoliede ovenplaat 8 minuten laten bakken ( in de oven op 180 °C )
De tomaten kan men met allerlei groenten opvullen vb. courgettes, champignons, erwtjes, boerenkool met spek.
3. lamssaus
De sjalotten, de look en de helft van de dadels stoven, deglaceren met rode wijn en laten inkoken.
De kalfsjus of lamsjus toevoegen met wat tijm, laurier en rozemarijn.
Lichtjes laten sudderen, afsmaken, door zeef steken en afwerken met boter.
Indien nodig binden met maïzena, gemengd in rode wijn.
4. lamsfilet
De filets ontdoen van vet en vliezen.
Kleuren in olijfolie op een hoog vuur en kruiden met peper en zout.
De andere helft van de dadels fijn hakken de chapelure, mosterd, peterselie en witte wijn toevoegen.
Alles goed mengen zodat men een dikke brei bekomt.
Op de filets strijken en afbakken in een zeer warme oven (4 à 5 minuten)
5. dressage
De filets exalopperen (schuin snijden, moet nog rosé zijn).
Op warm bord plaatsen.
Bovenaan de aardappeltjes in een ronde vorm.
Daarnaast de tomaat
Onderaan het bord, napperen met saus en het vlees op de saus.