Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
Kleiner
Normaal
Groter
Afdrukken
Scampi, lepeltje scampi in een kreeftensausje
Porties
20
Ingredienten
20
scampi’s
resto , zijn kleiner zodat dit betereen lepeltje passen
scheutje
witte wijn
weinig
tomatenpuree
1
sjalotje
stukje
wortel
scheut
cognac
1
dl
room
wat
olie
stukje
look
Instructies
Reinig de scampi’s en verwijder het darmkanaal.
Warm wat olijfolie op en bak er de schelpen in samen met de look, het sjalotje en een stukje wortel.
Voeg er de tomatenpuree aan toe en laat deze een beetje meestoven om de zuurte van de tomaten te verwijderen.
Flambeer met een scheutje cognac en blus met de witte wijn,laat dit eens opkoken en doe er dan de room bij.
Laat dit een tijdje stoven , afsmaken en door een zeef steken.
De scampi’s worden dan in wat boter gebakken, gekruid met peper en zout en een weinig look.
Bediening
Let de scampi in een lepeltje en doe er wat saus over, afwerken met wat fijn versnipperde bieslook en warm opdienen.
Notities
Voor een grote massa houdt men de gebakken scampi’s warm in de saus.