Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
Kleiner
Normaal
Groter
Afdrukken
Gegratineerde vijg met Gorgonzola
Porties
4
Ingredienten
8
vijgen
vaste
200
g
notensla
120
g
Gorgonzola
1
glas
sherry
suiker
witte fijne
pezo
olijfolie
2
soorten
azijn
Instructies
We snijden de vijgen driekwart door, in vier, kruiden deze met peper uit de molen en vullen deze daarna op met kaas.
Daarna plaatsen we ze in een beboterde, vuurvaste schotel en bakken ze in een voorverwarmde oven.
Men smelt een viertal soeplepels suiker met een weinig sherry en brengt deze aan het koken zonder te roeren!
Eens siroop, voegt men er nog een scheut sherry bij, laat nog eens koken om daarna te laten afkoelen.
Zout, olie en de twee soorten azijn.
Bediening
Op een groot bord plaatst men de gekruide noten sla, daarop de gebakken vijgen en napperen met de sherrysiroop.
Notities
De kaas die is achtergebleven in de schotel, lepelt men over de vijgen.