Ga terug Email Link
Afdrukken

Zuiderse kippendijfilet met pasta -975-

Porties 4 pers

Ingredienten

  • 4 kippendijfilets
  • 3 stengels bleekselder
  • 2 wortelen
  • 1 paprika gele
  • 1 groene paprika
  • 2 teentjes knoflook
  • 400 g volkoren spaghetti
  • 400 g tomatenstukjes
  • 1 dl wijn witte
  • 4 eetleele olijfolie
  • 1 kl kruiden Italiaanse
  • peper zwarte
  • zout

Instructies

  • Verhit de helft van de olijfolie in een pan met hoge rand en bak de kippenfilet 5 min. goudbruin aan alle kanten. Kruid met peper en zout.
  • Snipper intussen de ui en het knoflook fijn. Schil de witte selder en de wortelen en snij in gelijke blokjes. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika’s en snij het vruchtvlees in reepjes.
  • Haal de kip uit de pan. Verhit de rest van de olijfolie en bak de ui en het knoflook 2 min. Voeg de kip weer toe en schik er de groenten rond. Overgiet met de witte wijn en de tomatenblokjes. Kruid met de Italiaanse kruiden, dek af en laat 30 min. sudderen op een zacht vuur.
  • Kook intussen de spaghetti in licht gezouten water (kooktijd: zie verpakking). Verdeel over de borden en lepel er de groenten en de kip over.

Notities

Colruyt