Ga terug Email Link
Afdrukken

Zalm, hooi gerookt met nori -967-

Ingredienten

  • toast brood
  • boter gesmolten
  • zalmfilet zonder vel ,hooi en bunsenbrander
  • zeezout grof
  • paar norivellen
  • zure room
  • Furikake Japanse sushi kruiden
  • salty fingers of oester blaadjes

Instructies

  • Kruid de zalm filet royaal met grof zeezout en laat deze een paar uur marineren In de koelkast
  • Snijd ondertussen het toast brood in stukken van 3x9 cm. Bestrijk het brood met wat boter.
  • Bak de toasten krokant goudbruin in een oven op 200 graden.
  • Mix de norivellen fijn in een mixer
  • Verwijder overtollige zout van de zalm. Bedek de bodem van een gastronoom plaat met een laagje hooi. Steek het in brand met een bunsenbrander en plaatst onmiddellijk de zalm bovenop. Sluit af met een deksel. Laat de zalm 20 minuten roken. Dit allemaal doe je best buitenshuis
  • Verwijder de assen van de zalm en kruid de zaal met nori poeder. snijd de zalm in dunne plakjes.
  • Verdeel wat zure room over de toasten en bij beleg met zalm. Kruid met voor Furikake en werk af met salty fingers

Notities

Christer Elfving