Doe de bloem in een grote kom, leg de gist erbij samen met de suiker. Meng er met de kneedhaken van je mixer het water doorheen.
Wanneer alles eenmaal gemengd is voeg er dan het zout, de olie en de kruiden aan toe en kneed 10 minuten door tot een soepel deeg. Dek de kom af met plasticfolie en zet deze een half uur opzij.
Maak ondertussen de vulling.
Keer het deeg om op een met bloem bestoven werkblad en verdeel het deeg in stukjes van 30-35 gram. Voor grote broodjes maak je stukjes van 60-65 gram. Maak er bolletjes van en laat weer 15 minuten rijzen.
Bekleed 2 bakplaten met bakpapier en leg hier de bolletjes met enige afstand op.
Duw er met je vingers in het midden een holletje in, groot genoeg om er een lepel vulling in te kunnen doen. Doe in ieder holletje royaal vulling en bestrooi met geraspte kaas.
Laat nog ongeveer 15 minuten na rijzen op een warme, tochtvrije plek.
Bak de hartig gevulde broodjes af in een voorverwarmde oven van 190 graden tot deze mooi goudbruin en gaar zijn. De baktijd is ongeveer 15 minuten.
Tip: Wil de hartig gevulde broodjes later weer opwarmen? Bak ze dan wel gaar maar houd ze wat lichter van kleur.