Ga terug Email Link
Afdrukken

Pompoen crème met scampi -946-

Porties 4 personen

Ingredienten

  • 4 scampi
  • 100 g pompoen vruchtvlees
  • 1 teentje knoflook
  • tijm
  • 2 el hazelnoten geroosterd en fijngehakt
  • 100 ml kippenfond
  • 50 ml room
  • ½ koffielepel kerriepoeder
  • olijfolie
  • pezo
  • beetje peterselie

Instructies

  • Pel en plet de knoflook. Schil de pompoen en snij het pompoenvruchtvlees in blokjes. Haal de blaadjes van 1 takje tijm.
  • Verhit een scheutje olie. Roerbak de knoflook en pompoenblokjes enkele minuten en kruid met de tijm, het kerriepoeder, wat peper en zout.
  • Blus de pompoen met de fond en de room en laat afgedekt in 10 minuten zacht worden. Giet het vocht af, maar bewaar. Mix de pompoen en de knoflook en voeg indien nodig wat kookvocht toe. Kruid met peper en zout.
  • Bak enkele hazelnoten in een pan en laat ze licht kleuren. Bak ze zeker niet te ver en haal ze dadelijk uit de pan om ze niet verder te laten (zwart) kleuren.
  • Snijd de scampi in blokjes en bak kort in een scheutje olijfolie. Kruid met peper en zout. Lepel de pompoencrème in een glaasje, werk af met een gebakken scampi, wat geroosterde hazelnoten en de peterselie.

Notities

Van Roy Luc