Verwijder de onzuiverheden van de champignons met een borsteltje.
Champignons mogen nooit gewassen worden in water omdat champignons reeds 80% vocht bevatten en bij het wassen in water zouden zij nog meer smaak verliezen.
Snijd de stengels af.
Spoel en hak de peterselie.
Snijd het toastbrood in schijven van ca. 2 cm dikte.
Snijd er dan de korsten af.
Warm de boter op in een pan, plaats de toasten erin en bak ze aan beide zijden lichtjes bruin.
Bewaar de toasten warm op een dienstschotel.
Laat de boter hazelnootkleurig in een sauteuse.
Plaats de champignons erin en laat ze goudbruin bakken.
Kruid met peper, zouten na het bakken.
Plaats de toasten op ronde warme schotels.
Schik de champignons erop en overgiet met schuimende hazelnootboter en bakboter.
Bestrooi met de vers gehakte peterselie.
Fakultatief : Champignons besprenkelen met de vers gehakte peterselie.