Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
Kleiner
Normaal
Groter
Afdrukken
Lotte op een bedje van gewokte groenten en blanke botersaus
Porties
6
Ingredienten
1
kg
lotte
filet
2
stuks
prei
2
staven
selder
2
Wortelen
100
g
sojascheuten
2
eetlepels
olijfolie
witte wijn
500
g
boter
Instructies
Snijd de lotte in fijne médaillons (3 per persoon).
Versnijd alle groenten in een heel fijne julienne en bak deze knapperig gaar in de wok.
Saus:
Sterke reductie van fijngesnipperde sjalotten, 1 dl. ciderazijn, 3 dl. witte wijn, 3 dl. visfumet en bouquet garni.
Wanneer de saus sterk ingekookt is, de bouquet garni verwijderen en monteren met heel koude stukjes boter.
Notities
Opmerking: Wanneer dit gebeurd is, mag de saus niet meer koken. Stoom de lotte in laatste instantie gaar en kruid deze pas nadien met peper en zout.