Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
Kleiner
Normaal
Groter
Afdrukken
Gyros, witte koolsla en hand gesneden frietjes
Porties
4
pers
Ingredienten
800
g
varken
schouder gebraad
Gyros kruiden
2
uien
2
paprika
rood en goen
500
g
witte kool
gesneden
kurkuma
olie
azijn
suiker
fijne
aardappelen
friteuse
Instructies
Men reinigt het vlees en versnijdt het in blokjes van 1cm op 1 cm.
De paprika’s worden eveneens in fijne blokjes gesneden .
2/3 van de ui snijdt men in blokjes, de rest in ringen en deze bewaren we voor de garnituur.
Men mengt dit alles met peso en de gyros kruiden, doen er olijfolie bij en laten dit dan een tijdje marineren (liefst een drietal uren).
Ondertussen pocheert men de frietjes.
De witte koolsla maakt men klaar als volgt:
men mengt met wat peso, suiker en kurkuma, olie en azijn en laat deze een weinig trekken. Voor het bedienen nogmaals afsmaken.
Voor het opdienen bakt men het vlees in een hete pan gaar. Niet in roeren daar anders het vleesvocht vrij komt en het vlees niet bakt maar kookt.
Notities
Op een warm bord. Het slaatje dient men apart op. Over het vlees strooit men wat ui ringen.