1preiWit van -schoongemaakt, gewassen,de lengte gehalveerd endunne plakjes gesneden
2teentjesknoflookgeperst
1.kgaardperengeschild en in dunne plakjes gesneden 1-2 mm dik
200mlwitte wijndroge
500mlmelkvolle
500mlgroentebouillonof 2 blokjes
10gbieslookfijngehakt, om te dienen
Zeezoutgrof
_____Voor de hazelnoot en spinazie pesto:
50hazelnotengeblancheerde
1eetlepelhazelnootolie
2eetlepelolijfolie
30gspinaziebaby
10gdragon
1/2Citroenfijn geraspte schil
1theelepelazijnwitte wijn
1teentjeknoflookgeperst
1chilipepersgroene
peperzwarte
Instructies
Verwarm de oven voor op 160 ° C
Maak eerst de pesto.
Spreid de hazelnoten op een bakplaat en rooster gedurende 15 minuten.
Haal uit de oven en hak ze fijn.
Zet 30g opzij voor de afwerking en plaats de resterende 20g in de keukenmachine of vijzel samen met alle overige pesto ingrediënten en 1/4 theelepel zout.
Voeg eventueel een beetje water toe.
Voor de soep
Plaats de olijfolie en boter in een grote pan op een middelhoog vuur. Voeg de sjalotjes toe en bak gedurende 3 minuten. Voeg de prei en knoflook, samen met 1/2 theelepels zout en zwarte peper en bak nog 3-4 minuten, tot ze zacht zijn maar niet kleuren. Voeg de aardperen toe en en bevochtig met de wijn, breng aan de kook en kook op een matig vuur 10 minuten.
Voeg de melk en de bouillon toe en breng opnieuw aan de kook. Laat gedurende 30 minuten koken tot de aardperen gaar zijn en volledig zacht. Haal van het vuur en mix goed in een blender, tot het volledig glad
Notities
Om te serveren, schep de soep in kommen en besprenkel met de spinazie pesto. Bestrooi met de bieslook en de resterende hazelnoten en serveer meteen met enkele druppels hazelnootolie.