Wijting, goujonette met zelfgemaakte tartaar en gefrituurde peterselie
Ingredienten
2Wijtingfilets
weinigpaneermeel
watmaanzaad
eiwit
beetje Olieom te paneren
pezoom te paneren
peterselie
beetje olijfolie
wat rode wijnazijn
wat sherry azijn;
Slamengeling
_____________Voor de tartaarsaus:
1eidooier;
weinig Mosterd
watsoja olie
watCitroensap
pezo
___________als garnituur :
uigehakte
peterselie
weinig eihard gekookt
1/4Citroen
Instructies
Men kookt eerst het eitje in gezouten water ongeveer een tiental minuten gaar, men pelt het en steekt het door een zeef.
Daarna maakt men de mayonaise en voegt er de gehakte kruiden en het ei aan toe.
Daarna reinigt men de slascheutjes.
Nu neemt men de gereinigde en graatloze tongfilets en men snijdt ze in de lengte in drie of vier naargelang de grootte.
Dit doet men door het gekruide eiwit en daarna door het paneermeel, gemengd met wat maanzaad.
Men bakt de reepjes gaar in de frituur en laat daarna het vet uitlekken op keukenpapier.
Nu vermengt men de sla met de olie en azijn.
Notities
Bediening: Op een groot bord legt men in het midden een torentje met sla, daarrond plaatst men de gebakken tongfilets en het geheel wordt afgewerkt met een stukje citroen. De tartaarsaus dient men apart op in een sauskom