Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Instruction Images
Kleiner
Normaal
Groter
Afdrukken
Griet op vel gebakken, geprakte citroenaardappel, fijne retatouille -799-
Porties
4
pers
Ingredienten
800
g
griet filet
of 1 griet van 2 kg
4
aardappelen
bintje
1
Citroen
olijfolie
om te bakken
1
rode paprika
1
gele paprika
1
courgette
150
g
champignons de Paris
olijfolie
fijne voor salades
basilicum
100
g
kokkels
250
g
boter
Instructies
Bereiding griet
(Maak de griet schoon, fileer en bewaar in de koelkast.)
Bereiding citroenaardappel
Kook de aardappelen gaar in gezouten water, prak ze met het sap van de citroen en olijfolie, kruid.
Bereiding fijne ratatouille
Pel de paprika's, snij in zeer fijne brunoise. Schil de courgette, maak de paddenstoelen schoon, snij eveneens in fijne brunoise.
Meng de groentjes met de olijfolie en fijngesneden basilicum, kruid met peper en zout.
Bereiding basilicumchips
Dop basilicumblaadjes in olijfolie, zet ze 2 minuten in de microgolfoven op een bord bedekt met plasticfolie.
Bereiding griet
Bak de grietfilets een 5-tal minuten op het vel in hete olie in een antiaanbakpan.
Bereiding kokkels
Goed spoelen met koud water. Kort garen met boter, afkruiden met peper.