Kabeljauw, lasagne met gerookte eendenlever
Porties 10
Ingredienten
- 1 pakje lasagne bladeren
- 1,5 kg kabeljauw verse
- 1 eendenlever gerookte
- 1 kg woudvruchten gemengde
- 1 l visfumet
- 1/2 kg kaas gemalen
Instructies
- Pocheer de kabeljauw in een court bouillon van water, beetje wijn, tijm en laurier en wat peperbollen.
- Haal hem er voorzichtig uit en bewaar hem.
- Maak de woudvruchten schoon en bak ze aan in wat olijfolie met peper en zout.
- Maak een roux en bind de visfumet.
- Voeg hieraan wat gemalen kaas om een gebonden kaassaus te bekomen.
- Pocheer de lasagnebladeren lichtjes en hou ze bij in koud water.
- Leg een laag in een geoliede schaal, leg hierop een laag van de kabeljauw met wat kaassaus.
- Dek toe met lasagnebladeren en doe hierop de woudvruchten met de gerookte eendenlever.
- Dek weer toe en herhaal met de kabeljauw.
- Werk of met een laagje kaassaus.
- Zet de schaal in een voorverwarmde oven van 180°C en bak ze goudbruin.
- Verdeel in porties en serveer onmiddellijk.