Konijn met geuze
Porties 10
Ingredienten
- 3 konijn
- 3 flessen geuze 75cl
- 12 rode uien
- tijm verse
- laurier
- 300 g suiker bruine of bastaardsuiker
- boter
- 1/2 l fond bruine
- maïzena
Instructies
- Verwijder de nieren, de longen en de lever.
- Behoud enkel de lever en versnijd hem fijn.
- Verwijder de bouten en de voorpoten van het konijn en hak de rug in 3 stukken.
- Bak al deze stukken goudbruin in de pan en leg ze dan vervolgens in een ovenrecipiënt.
- Bestrooi met suiker, grove brunoise van uien, tijm, laurier en pezo.
- Laat vervolgens 10 minuten garen in voorverwarmde oven van 180°C en overgiet deze dan met geuze en de fijngesneden lever.
- Laat dit geheel nog 20 minuten garen en giet het geheel in een kookpan.
- Wanneer de bouten gaar zijn, is de bereiding af en kan deze gebonden worden met maïzena.
Notities
Eventuele garnituur: zilveruitjes en Parijse paddestoelen pruimen Serveren met hertoginnenaardappelen (= aardappelpuree met boter en dooiers)