Zwarte woud taart
Porties 1 taart
Ingredienten
- 1 springvorm
- 150 g bloem
- 25 g cacaopoeder zwart
- 6 eieren
- 175 g suiker fijne
- 500 g kersen op sap
- 1 scheutje kirsch
- 1 soeplepel Maïzena
- 0,75 l opkloproom
- 3 soeplepels bloemsuiker
- 100 g chocolade bittere
Instructies
- De oven voorverwarmen op 180°. De springvorm inboteren en bebloemen
- De eidooiers samen met de fijne suiker opkloppen tot we een mooie homogene witte massa bekomen De gezeefde bloem en cacaopoeder met een spatel onder spatelen
- De eiwitten met een snuifje zout tot sneeuw kloppen en eveneens onder spatelen
- Alles in de bakvorm doen en een 20 min afbakken Laten afkoelen op een roostertje
- Het kersensap laten inkoken eventueel met wat maïzena binden de kersen erbij en een weinig kirsch. Laten afkoelen
- De room met de bloemsuiker stijfkloppen
- De bittere chocolade in krullen trekken met een fijn schiller
- De taart in het midden door snijden en beide kanten een weinig besprenkelen met de kirsch. Bedekken met de room De kersen zonder sap erop en terug dicht vouwen
- De rest van de room verdelen over de gehele taart. Afwerken met enkele kersen en de gekrulde chocolade