Appeltaart met rozijnen en pistacheroom
Porties 4
Ingredienten
- ___Voor de pistache crème
- 50 g pistache noten gemalen
- 80 g suiker
- 80 g bloem
- 2 lepels boter
- 3 eieren losgeklopte
- 1 mespuntje kaneel hoeft niet maar mag
- 1 rol bladerdeeg
- 6 appelen geschilde in blokjes gesnede,n boskoop
- 4 soeplepels rozijnen in water geweekte
- 2 soeplepels boter gesmolten
- 3 soeplepels confituur abrikozen
Instructies
- De oven voorverwarmen 180 g
- Alles mengen voor de pistacheroom
- Een ronde vorm met het bladerdeeg (+papier) bekleden en prikken
- de 2 lepels pistachenootjes erover verdelen
- dan de pistacheroom er op doen daarover de appeltjes en de rozijnen met de overige boter bestrijken
- een 30 tal minuten bakken
- Bestrijken met de confituur en nog een 3 tal minuten bakken
- Koud laten worden en opdienen