Pizza, mini met zalm en pesto van rucola -681-
Porties 10 hapjes
Ingredienten
- 1 rol pizzadeeg
- 2 eetlepel mascarpone
- 75 g zalm gerookte in snippers
- olijfolie
- 2 eetlepels pijnboompitten grofgehakt en geroosterd
- mascarpone
- rucola
- pesto van rucola
- 2 tenen knoflook gepeld
- 70 g pijnboompitten
- 70 rucola verse, gewassen en goed gedroogd (of 1 zak)
- 100 Parmezan versgemalen of grana padano kaas
- 1/2 Citroen sap
- 500 ml olijfolie virgine of extra virgine
- snufje zout naar smaak
- 2 eieren
Instructies
- Verwarm de oven op 220°C.
- Steek met een vormpje verschillende rondjes van 4 à 5 cm doorsnee uit het pizzadeeg (kant-en-klaar).
- Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak ze in de oven in 10 tot 15 minuten goudbruin.
- Verdeel de rucolapesto en gerookte zalmsnippers over de minipizza's. Kruid met peper en zout.
- Besprenkel met olijfolie. Werk af met de pijnboompitten, toefjes mascarpone en plukjes rucola.