Aspergesalade, glaasje met garnalen en munt
Porties 10 glaasjes
Ingredienten
- 200 g garnalen gepelde grijze
- 1 bot asperges mooie witte
- blaadjes Munt verse
- pezo
- walnoot olie
- Citroen
Instructies
- Indien nodig de garnalen pellen .
- De asperges schillen en van hun houterig gedeelte ontdoen en snijden op de hoogte van de glaasjes plus 1 cm.
- Deze beetgaar koken en laten afkoelen.
- De rest van de asperges in fijne lamellen snijden en in het kokend kookvocht van de asperge punten leggen
- Direct in koud water laten schrikken.
- De citroen raspen, het sap eruit persen en dit dan samen met wat walnoot olie en fijn versneden munt mengen.
- Op smaak brengen met peso.
- De asperge lamellen eronder roeren en een tiental minuten laten trekken.
- In de glaasjes doen, de garnaaltjes erop en versieren met de asperge punten en een mooi takje munt.