Kriekensabayon van Boon met amandel ijs pacojet -1027-
Ingredienten
Amandelijs, 10 porties . Of vanille ijs?
- 250 ml melk
- 300 ml room volle
- 100 g amandelen geroosterde
- 120 g suiker
- 100 g eidooiers
Sabayon, voor ongeveer 4 personen:
- 4 eidooiers
- 3 maatjes suiker van een half eierdopje
- 1 maatje amarenasap
- 4 maatjes kriekenbier van Boon
Instructies
Amandelijs:
- De amandelen en de suiker 2x volledig afdraaien in de pacojet zo dat er een gladde textuur ontstaat
- Verwarm de melk en de amandelmix tot 82graden.
- Dan mengen we al roerend de eidooiers toe en blijven roeren tot we opnieuw aan 80 graden zitten.
- We halen dit van het vuur en doen er de room bij, dit gieten we in de pacojet potten en laten minstens 24u in de vriezer.
- Op de moment zelf draaien we deze af voor een smeuïg effect.
Sabayon voor ongeveer 4 personen:
- Op een middel vuurtje kloppen tot klaar.
- Serveren met het amandelijs en grof gehakte amarenakersen