Kriekensabayon van Boon met amandel ijs pacojet -1027-

 

Afdrukken

Kriekensabayon van Boon met amandel ijs pacojet -1027-

Ingredienten

Amandelijs, 10 porties . Of vanille ijs?

  • 250 ml melk
  • 300 ml room volle
  • 100 g amandelen geroosterde
  • 120 g suiker
  • 100 g eidooiers

Sabayon, voor ongeveer 4 personen:

  • 4 eidooiers
  • 3 maatjes suiker van een half eierdopje
  • 1 maatje amarenasap
  • 4 maatjes kriekenbier van Boon

Instructies

Amandelijs:

  • De amandelen en de suiker 2x volledig afdraaien in de pacojet zo dat er een gladde textuur ontstaat
  • Verwarm de melk en de amandelmix tot 82graden.
  • Dan mengen we al roerend de eidooiers toe en blijven roeren tot we opnieuw aan 80 graden zitten.
  • We halen dit van het vuur en doen er de room bij, dit gieten we in de pacojet potten en laten minstens 24u in de vriezer.
  • Op de moment zelf draaien we deze af voor een smeuïg effect.

Sabayon voor ongeveer 4 personen:

  • Op een middel vuurtje kloppen tot klaar.
  • Serveren met het amandelijs en grof gehakte amarenakersen