Tomaten met wasabi-mascarpone en pijnboompitten -859-
Porties 6
Ingredienten
250gmascarpone
1eetlepelwasabipasta
10gbieslookfijngeknipt
10gdragonfijngehakt
1bosui 10 g, in dunne ringen
2sjalottenbanaansjalotten, overdwars in dunne ringen (100 g)
2eetlepelssherryazijnPedro Ximénez of een andere goede kwaliteit zoete sherryazijn
1eetlepelolijfolie
1kgtomatengemengde tomaten. in een mix van plakken en partjes van 1 cm dikte
20gpijnboompitten geroosterd
5gbasilicumgemengde basilicumblaadjes, gewoon, paars en microblaadjes of alleen groen
zeezoutgrof
peperzwarte
Instructies
Doe de mascarpone, wasabi, dragon en bosui in een kom met ½ theelepel zout en royaal versgemalen zwarte peper. Roer goed om en zet tot gebruik in de koelkast.
Doe de sjalotten in een andere kom met de zoete azijn, olie en ½ theelepel zout. Roer goed om en zet tot gebruik in de koelkast.
Verdeel bij het opdienen de mascarpone over de borden en strijk hem uit tot een dunne laag.
Verdeel de tomaten erop, gevolgd door de gemarineerde sjalotten. Bestrooi met de pijnboompitten en de basilicurn blaadjes; scheur al doende de grote bladeren fijner. Bestrooi met 1/3 theelepel zout en royaal versgemalen zwarte peper en dien op.
Notities
Het oorspronkelijk recept is van het team van Yotam Ottolenghi. Dit recept werd gecatalogeerd als voorgerecht maar is evengoed een bij- of tussengerecht.