Reinig alle groenten en gaar elke soort groenten apart.
Laat ondertussen de wildfond opkoken met fijn gesnipperde salie en bind eventueel lichtjes bij met roux.
Bak de hertefilet kort aan in een pan en laat eveFilet van hertekalf met najaarsgroenten en saliesausje
Bereiding
Reinig alle groenten en gaar elke soort groenten apart.
Laat ondertussen de wildfond opkoken met fijn gesnipperde salie en bind eventueel lichtjes bij met roux.
Bak de hertefilet kort aan in een pan en laat even rusten.
Gaar de hertefilet verder in de oven en glaceer ondertussen de groentjes met een weinig suiker en boter in een pannetje.
Zeef de saus door een fijne puntzeef en laat deze nog even opkoken.
Wanneer de saus gloeiend heet is roert u er van het vuur weg nog een klontje ijskoude boter door.
Snij de hertefilet in fijne sneetjes en overgiet met saus.
Werk verder af met de geglaceerde groentjes en kroketjes.