Ga terug Email Link
Afdrukken

Parelhoenfilet "Fine Champagne"

Porties 4 pers

Ingredienten

  • 4 parelhoen enkele filets
  • 400 g woudvruchten assortiment
  • 2 sjalotten fijn gesnipperde
  • 6 dl gevogeltefond sterk ingekookte
  • 2 dl room ingekookte
  • 1 dl champagne fine
  • 12 kroketten

Instructies

  • Maak de woudvruchten proper met een borsteltje, indien ze heel vuil zijn mogen ze heel kort gespoeld worden.
  • Bak de woudvruchten zeer kort en bestrooi ze met de gesnipperde sjalotten. Flambeer ze dan met fine champagne.
  • Gaar ondertussen de parelhoenfilets in een pan en hou ze warm.
  • Giet de sterk ingekookte gevogeltefond in de braadpan van de parelhoenfilets en laat even koken met de room.
  • Bindt eventueel wat bij met roux en giet er een geutje fine champagne bij.
  • Serveer met enkele kroketjes.