Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
Kleiner
Normaal
Groter
Afdrukken
Ui. Franse uiensoep
Porties
12
Ingredienten
110
g
boter
900
g
ui
Spaanse in ringen
2.5
l
runderbouillon
5
takjes
venkel
groen
2
kruidnagels
50
g
suiker
2
stokbroden
in schuine plakjes
cognac
250
g
gruyère
Instructies
Smelt de boter in een grote pan, voeg de uien toe en fruit ze zeer zacht, goudgeel en transparant zijn.
Breng de bouillon in een andere panaan de kook en schenk hem bij de uien.
Voeg venteltakjes, kruidnagel , peper en zout naar smaak bij.
Verhit de suiker op een metalen lepel met lang handvat onder de grill of boven de gasvlam tot hij carameliseert en donkerbruin wordt.
Roer dit door de soep, die hierdoor een diepe volle kleur krijgt.
Laat 30 min. Sudderen.
Verwijder de venteltakjes.
Rooster de stukjes stokbrood aan beide zijden goudbruin.
Voeg de Cognac bij de soep.
Notities
Beleg de stukjes stokbrood dik met gruyère en laat grilleren tot de kaas gaat borrelen.