Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
Kleiner
Normaal
Groter
Afdrukken
Peer. Harlekijn van doyennepeer met Earl Grey
Porties
10
Ingredienten
10
peren
700
g
suiker
2
stokken
vanille
2
stokken
kaneel
1
fles
rode wijn
1
l
melk
8
eieren
2
builtjes
Earl gey
1
scheutje
room
blaadjes
Munt
chocolade
vlokken
Instructies
Schil de peren, snijd ze middendoor en verwijder het klokhuis.
Gaar de helft van de peren in een suikerstroop met kaneelstokken en de andere helft in een wijnsiroop met vanillestokken.
Laat afkoelen en bewaar in de frigo.
Roomijs:
Klop de dooiers met de suiker en giet hier de kokende melk over.
Laat hierin de thee gedurende 3 minuutjes smaak afgeven.
Bind de massa dan vervolgens op het vuur onder een temperatuur van 70 graden en laat afkoelen op ijs.
Bij volledige afkoeling deze afdraaien in ijsmachine.
Notities
Lepel siroop en roomijs in een diep bordje, leg hierop ½ witte en ½ rode peer. Werk af met een plukje munt en chocoladekrullen.