Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
Kleiner
Normaal
Groter
Afdrukken
Crema Catalana
Porties
4
Ingredienten
1/4
l
melk
1/4
l
room
1/2
kaneelstok
1/4
citroen
schil van
4
eierdooiers
150
g
suiker
Instructies
Breng de melk en de room samen met de kaneelstok en de geraspte citroenschil aan de kook.
Klop ondertussen de eierdooiers met 100 g. suiker tot lintvorm.
Verwijder de kaneelstok en citroenschil uit de melk en giet ze kokend op de eierdooier met suiker.
Zet de kom terug op het vuur en breng ze tot tegen het kookpunt, onder voordurend roeren met een houten lepel, tot er binding ontstaat.
Giet de "crema" in vuurvaste schaaltjes en laat afkoelen.
Notities
Bestrooi net voor het opdienen rijkelijk met suiker en karameliseer onder salamander.