Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
Kleiner
Normaal
Groter
Afdrukken
Parelhoen. In champagne gesmoorde hoeveparelhoen
Porties
10
Ingredienten
4
parelhoenen
500
g
spruiten
200
g
boschampignons
shikatees
3
tomaten
1
l
fond
bruine gevolgte
3
dl
room
5
dl
champagne
10
aardappelen
truffelaardappelen of 1 variƫteit
1
bot
bieslook
rozemarijn
verse
boter
Instructies
Bak de parelhoen, gekruid zowel binnen als buiten, in zijn geheel aan en braad hem voor de helft gaar in de oven.
Reinig ondertussen de verschillende groenten en gaar ze elk afzonderlijk.
Wanneer de groenten gaar zijn, verfris je deze onder veel stromend koud water, om de gaartijd stop te zetten.
Nadien de halfgare parelhoen ontbenen en verder stoven in boter met champagne.
Voeg 2 takjes (verse) rozemarijn toe.
Wanneer de parelhoen gaar is, voeg je er de gevogeltefond aan toe en laat je deze mee sudderen.
Daarna alle groenten aan de saus toevoegen, evenals de ingekookte room.
Op smaak brengen met peper en opdienen in een diep bord, afgewerkt met 2 steeltjes bieslook.
Notities
Opmerking : De truffelaardappel wordt in de schil gekookte en voor het toevoegen aan de saus geschild, opdat de aardappel zijn kleur zou behouden.