Week de gelatine blaadjes in koud water.
Warm de dl room op en los hierin de blaadjes gelatine op.
Voeg 1 dl room toe aan de kastanjepuree en laat het geheel loskloppen in de keukenrobot.
Klop de overige room op met de vanillesuiker en voeg dit aan de puree, laat opstijven in de koelkast, of zet in porties in de koelkast.
Voor de saus: breng het water en de suiker aan de kook en voeg hierbij de chocolade, laat smelten op zacht vuur.
Door het gebruik van water ipv room of melk voorkomt men dat de saus snel zal zuur worden.
Schik de porties op het bord, of maak er een quenelle van.
Doe een beetje lauwe chocoladesaus rond.
Men kan dit eventueel garneren met gekonfijte kastanjes of wat geroosterde amandelschilfers.
Opmerking
Voor eventuele tulpjes: 220 gr boter; 350 gr suiker; 300gr eiwit; 250 gr bloem.
Meng dit geheel zeer krachtig in een diepe kom en laat even rusten.
Maak op een beboterde plaat cirkels met het deeg van 123 cm diameter.
Bak ze af in een oven van 210°.
Steek ze met het palet van de plaat en plaats ze in een tasje om zo de vorm van een tulpje te verkrijgen.
Men kan dan eventueel hierin