Ga terug Email Link
Afdrukken

Spekreepjes, frivool slaatje van scampi en jonagold.

Porties 10

Ingredienten

  • 250 g sla jonge scheuten
  • 30 scampi
  • 4 appelen jonagold
  • 400 g spek gezouten
  • 1 dl olijfolie
  • 1/2 dl balsamico azijn
  • 1 bot peterselie Platte
  • 10 violette bloempjes

Instructies

  • Pel de scampi tot juist boven de staart en verwijder het darmkanaal.
  • Bewaar in de koelkast.
  • Snijd het spek in reepjes en kook heel kort in wat water.
  • Dep ze vervolgens droog en bewaar eveneens in de koelkast.
  • Maak met behulp van een Parisienne lepel dikke bollen van de ongeschilde jonagold en vermeng met een weinig citroensap.
  • Bak het spek halfgaar, voeg vervolgens de scampi toe en tot slot ook de jonagold.
  • Vermeng de slascheuten op het laatste ogenblik met olijfolie, balsamicoazijn, grof zeezout en pepermolen.

Notities

Leg een hoopje sla in een diep bordje. Leg de scampi er rond en overgiet de sla met spek en appelen. Werk het geheel af met een violette