Ga terug Email Link
Afdrukken

Waterkers. Lentesoepje van waterkers met kikkerbilletje

Porties 6

Ingredienten

  • 2 botten waterkers
  • 750 g aardappelen
  • 220 g boter
  • 750 g kikkerbilletjes
  • 3 dl room dubbele
  • pezo

Instructies

  • De botten waterkers zorgvuldig wassen en het harde deel van de steeItjes verwijderen. Doe ze in een kookpot met 250 gr boter en laat ze smelten zonder te laten kleuren.
  • Voeg er de aardappelen aan toen die geschild zijn en in een dikke brunoise gesneden zijn.
  • Zet deze onder kokend water en laat gedurende 25 minuten gaar koken.
  • Intussen in de overige boter de kikkerbilletjes gaar bakken zonder te kleuren.
  • Dit gaat het best op matig vuur onder deksel gedurende een 8 tal minuten.
  • Kruid met peper en zout.
  • Neem ze van't vuur en laat afkoelen waama u ze gemakkelijk kan plukken.
  • Hou het bekomen vlees apart.
  • Hou de vrij gekomen jus en voeg hem toe aan de soep.
  • Mix het geheel en doe door een fijne puntzeef.
  • Voeg daama de room toe en hou de soep warm zonder te laten koken.
  • Ga de kruiding na en serveer in een diep warm bord.
  • Leg er eerst de kikkerbilletjes in en overgiet met de soep.
  • Werk af met enkele blaadjes waterkers ter versiering.