Clarifieer de 500 gr boter.
Schil de aardappelen, kook in gezouten water en maak een puree met de melk en laat afkoelen in de koelkast.
Voeg dan de bloem, de volledige eieren en de eiwitten toe zonder teveel te roeren.
Voeg dan de room toe zodat men een dik deeg bekomt.
Eventueel proberen op een warme Tefalpan om de dikte te controleren van de blini.
Maak een blanke boter met de wijn, fijngesnipperde sjalot, de jus van de citroen en een mespunt kerrie.
Doorzeven en monteren met de boter.
Bak de blinis in een Tefalpan met relatief veel boter.
Leg een soeplepel beslag op de hete pan, leg hierop een sneetje truffel, en draai deze om in de pan.
Bak de blinis goudbruin.
Droogdeppen op een keukenpapier en warm houden.
Serveer de blini op een warm bord en nappeer met de boter rond.
Maak eventueel een julienne van de overige truffel en versier hiermee het bord.