Zet kokend gezouten water op en pocheer de broccoli roosjes.
Schrik in koud water.
Reinig de pijpajuintjes en pocheer ze ook even.
Draai de worteltjes in kasteelvorm en pocheer eveneens.
Snij de tomaat doormidden en prik er een stukje look in, wrijf lichtjes in met mosterd.
Werk af met wat broodkruim.
Schil de aardappelen en snij ze met de mandoline in fijn plakjes.
Zet de room op met peper en zout en wat look.
Gaar hierin de aardappel.
Wanneer ze gaar zijn in een ovenschotel plaatsen met wat gemalen kaas en laat de gratin verder bakken gedurende een 15 minuten.
Ontdoe de kroontjes van het vlies.
Wrijf in met wat mosterd en kruid met peper en zout.
Doe hierop wat broodkruim en kleur voorzichtig in de boter.
Zet de kroontjes nog 10 minuten in de oven op zo’n 180°C, samen met de tomaatjes.
Warm de saus op en werk af met een beetje boter.
Voeg dan de fijngesneden rozemarijn toe.
Sauteer de groentjes in wat boter en kruid flink.
Schik ze in waaiervorm op de warme borden.
Leg met behulp van een vorm de gratin erbij.
Snij de kroontjes in twee, en leg ze onder aan het bord.
Oversaus en dien op.