Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
Kleiner
Normaal
Groter
Afdrukken
Meloenparels. Consommé van meloenparels met verse munt
Porties
8
Ingredienten
1
kg
meloenen
liefst 3 verschillende soorten
300
g
suiker
fijne
1
bos
munt
verse
1/2
liter
Muscat de Beaumes de Venise
Instructies
Een siroop maken van ½ liter water, ½ liter Beaumes de Venise en 300g suiker.
Laten koken en afkoelen
Muntblaadjes fijn versnipperen.
De meloenen schillen, ontpitten en de jus opvangen.
Bolletjes maken met behulp van een parisienne lepel.
De restjes wrijft men door een fijne zeef en het sap voegt men bij de siroop.
De bolletjes meloen aan de siroop toevoegen, goed laten afkoelen in frigo en bedienen op een soepbord.
Notities
3 soorten meloenen vb. citroenmeloen (wit) – Cavaillon (oranje) en een roze soort. Eventueel kan men een bolletje meloensorbet op het bord bijleggen.