Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
Kleiner
Normaal
Groter
Afdrukken
Kalfssneetje opgevuld met spinazie en scampi
Porties
4
Ingredienten
12
sneetjes
kalfsvlees
van 10cm op10en een dikte van ongeveer 3mm
12
scampi's
12
bladeren
spinazie
niet te klein
360
g
tagliatelle
Verse
beetje
peterselie
Platte , verse
bieslook
kervel
basilicum
olijfolie
pezo
sjalotje
weinig
rode wijn
kalfjus
1/2
tomaat
per persoon
beetje
boter
hoeve
Instructies
Men legt de kalfssneetjes één per één op een plank en kruid deze met peper en zout.
Daarop een blad spinazie zetten, zonder het steeltje, met een scampi (ontdaan van zijn darm-kanaal).
Afkruiden en toerollen.
Aankleuren in een weinig vetstof, op een schotel plaatsen om dan later in de oven gaar te bakken.
De tagliatelle in gezouten water beetgaar koken, afkoelen en mengen met peper en zout, olijfolie en de gehakte verse tuinkruiden.
De tagliatelle wordt op het laatste ogenblik opgewarmd in een warme oven.
De tomaten in mooie dobbelsteentjes snijden, zonder de pitjes.
De saus is een reductie van sjalotten, rode wijn met kalfjus en gemonteerd met boter.
Dit alles door een chinees steken en eventueel een weinig binden.
Op het laatste moment de saus parfumeren met gehakte basilicum.
Bediening
Op een groot warm soepbord plaatst men eerst de tagliatelle met daarop de drie stukjes opgerold vlees.
Rijkelijk met saus overgieten en afwerken met de tomatenblokjes en een mooi takje basilicum.
Notities
De pasta’s worden met een vleesvork gerold zodat men een mooie vorm bekomt. Het vlees niet te dik snijden. De pasta’s goed afsmaken.