Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
Kleiner
Normaal
Groter
Afdrukken
Peperkoek, gegrild
Porties
4
Ingredienten
4
sneden
peperkoek
2
peren
niet te zacht
wat
suiker
wat
bloemsuiker
speculaasijs
4
ananaskers
Instructies
De peer in twee snijden zonder het klokhuis.
De halve peer in fijne reepjes snijden en een beboterde schotel plaatsen en bestrooien met suiker en een weinig gesmolten boter.
Dit wordt in een warme oven gaar gebakken.
De peperkoek wordt gegrild zodat men mooie vierkantjes bekomt.
Men maakt een karamel met suiker en wat water.
Wanneer deze goed gekleurd is, met een weinig water blussen.
Bediening
Op een koud bord plaatst men in het midden de gegrilde peperkoek, erop een mooie bol speculoos ijs versierd met een ananas kers.
De halve peer legt men op de bovenkant van het bord en men versiert dit alles met enkele streepjes karamel.
Notities
Bij het grillen van de peperkoek zal de suiker snel verbranden; blijf aandachtig !!!