Zalmreepjes, quiche met prei en gerookte zalmreepjes -248-
Porties 80
Ingredienten
1velbladerdeegrechthoekig
1kgpreizonder het donker groen
600gzalmgerookte
1 1/2lroom
12eierenvolledige
12eidooiers
200ggruyèregemalen
pezo
beetje boter
weinigKippenpasta
1bladbakpapier
muskaatnoot.
Instructies
De prei wassen en in fijne gelijkmatige blokjes van een ½ cm snijden. Gaarstoven in een weinig boter met een beetje kippenpasta.
Een rechthoekige bakplaat met een weinig boter inwrijven en bedekken met bakpapier. Hierop legt men het bladerdeeg en drukt deze aan de kanten en de bovenkant van de bakplaat goed aan.
Ondertussen de room met de eieren, de kruiden en de gemalen kaas mengen.
De gerookte zalm in fijne julienne snijden.
De bladerdeeg wordt met een vork doorprikt zodat het deeg niet op komt.
De gestoofde prei en de reepjes zalm verdelen en de room overgieten.
Dit alles afbakken in een warme oven van 180 graden.
De quiche is gaar wanneer er niets vloeibaar meer is.
Laten afkoelen en verdelen in gelijke stukken van 2 op 2cm.
Bediening
Indien nodig kan men de stukken opwarmen in de oven.
Opdienen in een papieren vormpje op een porseleinen lepeltje of gewoon op een bordje.
Notities
Indien de bladerdeeg niet hard genoeg gebakken is aan de onderkant dan draait men de quiche om (na afkoeling) op de onderkant van de bakplaat en bakt men de quiche nog een weinig af onder de salamander ( grill om te gratineren).