Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
Kleiner
Normaal
Groter
Afdrukken
Ananas, geparfumeerd met vanille ijs -269-
Porties
8
Ingredienten
1
ananas
verse rijpe
scheutje
grand marnier
of andere zoete drank om te parfumeren
2 à 3
bollen
vanille roomijs
per persoon
slagroom
1
blaadje
Munt
als versiering (men kan ook 1 ananasblad als versiering
Instructies
De ananas goed schillen en deze dan in vier snijden.
Het harde gedeelte wordt verwijderd.
Het ananasvlees in mooie dobbelsteentjes snijden en besprenkelen met Grand Marnier.
Een uurtje in de koelkast laat trekken.
Bediening
In een diep bord of een mooie ijscoupe legt men stukjes ananas met bollen ijs erop.
Hierop opnieuw wat ananas en afwerken met een toefje slagroom en een blaadje munt.
Notities
Het ijs kan men vervangen door een sorbet