Ga terug Email Link
Afdrukken

Ananas, geparfumeerd met vanille ijs -269-

Porties 8

Ingredienten

  • 1 ananas verse rijpe
  • scheutje grand marnier of andere zoete drank om te parfumeren
  • 2 à 3 bollen vanille roomijs per persoon
  • slagroom
  • 1 blaadje Munt als versiering (men kan ook 1 ananasblad als versiering

Instructies

  • De ananas goed schillen en deze dan in vier snijden.
  • Het harde gedeelte wordt verwijderd.
  • Het ananasvlees in mooie dobbelsteentjes snijden en besprenkelen met Grand Marnier.
  • Een uurtje in de koelkast laat trekken.
  • Bediening
  • In een diep bord of een mooie ijscoupe legt men stukjes ananas met bollen ijs erop.
  • Hierop opnieuw wat ananas en afwerken met een toefje slagroom en een blaadje munt.

Notities

Het ijs kan men vervangen door een sorbet