Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
Kleiner
Normaal
Groter
Afdrukken
Zalm, tournedos van zalm op een torentje van zurkel puree
Porties
4
Ingredienten
480
g
zalm
mooi filets van ongeveer 120g
4
sneden
spek
1/2
kg
aardappelen
gerookt ontbijt
300
g
zurkel
boter
wat
olijfolie
2
sjalotten
weinig
rode wijn
beetje
demiglace
pezo
weinig
room
takjes
bieslook
muskaatnoot
kippenkruiden
Instructies
Men maakt een sausje door de fijn gesneden sjalotten aan te stoven in wat boter en deze een weinig te laten kleuren.
Déglaceren met de rode wijn en 2/3 laten inkoken.
Demi-glace toevoegen en zachtjes aanstoven, door een zeef steken, afsmaken en warm houden.
Ondertussen maakt men een droge puree met een weinig room die men goed afgesmaakt heeft.
Men wast de zurkel en verwijdert de steeltjes.
De blaadjes in reepjes (cisseler) snijden en aanstoven in wat boter en daarna met de puree vermengen.
Men maakt een tournedosvorm van de zalm met een schijfje gerookt spek rond.
De vis kruiden met een beetje kippenkruiden en deze goudbruin bakken in boter met een beetje olijfolie.
Verder garen in een voorverwarmde oven.
De bieslook fijnhakken en op het laatste ogenblik bij de saus voegen.
Men kan enkele mooie blaadjes zurkel frituren als garnituur.
Bediening
Op een warm bord, in het midden een torentje puree daarop de gebakken zalm met een gefrituurd blaadje zurkel.
Errond een beetje saus die men op het laatste ogenblik met wat boter heeft afgewerkt.
Notities
De zalm kruiden met kippenkruiden, geeft een zeer goede smaak. De zalm niet gans garen anders wordt deze te droog en is niet smakelijk.