Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
Kleiner
Normaal
Groter
Afdrukken
Kippenborst, lepeltje met sinaasappel en munt
Porties
20
Ingredienten
1
kip
borstfilet
2
sinaasappels
10
blaadjes
munt
weinig
boter
olijfolie
Pepermolen
kippenkruiden
Instructies
Men pelt de sinaasappel à vif en snijdt deze dan in kwartjes, daarna versnijdt men de kwartjes in 3 à 4 stukjes naargelang de grote en dikte.
De kippenfilet snijdt men in blokjes van 1 cm op 1 cm, waarna men deze, met de kippenkruiden en een weinig olijfolie, een tijdje laat marineren.
De munt blaadjes versnijdt men in een mooie julienne.
Op het laatste ogenblik bakt men de kip in een weinig boter goudbruin.
Eens gaar, doet men er de stukjes sinaasappel en de munt bij.
Eventjes laten opstoven en, na een goede draai van de pepermolen, opdienen .
Bediening
Op een porseleinen lepeltje of in een porseleinen potje.
Notities
De kip niet te taai laten worden . Munt op het laatste moment bijvoegen voor het behoud van de kleur.