Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
Kleiner
Normaal
Groter
Afdrukken
Banaan. Japanse “banana split” -349-
Porties
8
Ingredienten
8
bananen
mini
8
stokjes
saté
Olie
om te frituren
bloemsuiker
8
passievruchten
vanille-ijs
150
g
chocolade
donkere
1
dl
room
1
dl
cola
___Tempuradeeg:
1,5
dl
bloem
1
theelepel
bakpoeder
1,5
dl
bier
licht
2
ijsklontjes
of ijskoud water
Instructies
Breng voor de chocoladesaus de room aan de kook en smelt hierin de chocolade. Smaak de saus af met cola.
Meng alle ingrediënten voor de tempuradeeg.
Steek de mini bananen op stokjes en rol ze eerst in bloem en daarna in het tempurabeslag.
Frituur ze op 180°C gedurende 3 minuutjes en laat ze uitlekken.
Bepoeder de bananen met bloemsuiker.
Serveer met uitgeperste passievruchten, chocoladesaus en vanille ijs.
Notities
Men kan het tempuradeeg ook maken met volgende ingrediënten : 200 ml ijskoud water, 1 ei, 100g bloem, 50g maïzena en ½ theelepel zout.