Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
Kleiner
Normaal
Groter
Afdrukken
Met tijm en rozemarijn gebakken ananas en mango
Porties
15
Ingredienten
1 of 2
ananas
4
mango
rijpe
1
eetlepel
vanille room
voor ieder
olijfolie
kristalsuiker
tijm
rozemarijn
2
botten
Munt
boter
Instructies
Men reinigt de ananas en verwijderen alle zwarte punten, het merg mag men verwijderen maar dit hoeft niet.
De helft van de mango’s schillen we en verwijderen de pit.
Daarna snijdt men dit alles in dobbelstenen van ongeveer 1,5 cm op 1,5 cm.
De twee andere mango’s schilt men en deze mixen we dan in een blender zodat we een mango jus bekomen.
Men warmt een beetje olijfolie op en doen er de munt bij.
We laten afkoelen en passeren dit ook door de blender zodat men een mooie groene coulis bekomen.
Daarna bakt men de stukken fruit in olijfolie samen met de tijm en de rozemarijn, proeven en indien nodig een weinig suiker aan toevoegen.
Bediening
Op een mooi diepbord plaatst men het fruit mooi in het midden daarrond de mangocoulis.
Het ijs erop en overgieten met de muntolijfolie.
We werken af met een blaadje munt en eventueel een ijskoekje.
Notities
Zo zie je maar dat fruit en kruiden een mooie combinatie zijn (in sommige gevallen).