Bereid de kruidenroom, snipper het bieslook en de basilicum fijn ( hou 1 eetl. apart voor de versiening) en meng de zure room. Kruid met peper en zout.
Snipper de ui en de knoflook fijn.
Pel, onpit en snij de pompoen in blokjes.
Snij de tomaten in blokjes.
Snij de paprika doormidden, verwijder de pitjes en witte zaadlijstenen snij in blokjes.
Snij de witte selder in fijne reepjes.
Snij de gedroogde tomaten in flinterdunne reepjes.
Bak de ui in de olie gedurende 1 min. Voeg dan de stukken pompoen toe, de rode paprika, tomaten, selder en look. Kruid met laurier, marjolein, paprika, kerrie, cayenne-peper en tijm. Doe er ook de bouillonblokjes bij en giet er water bij tot de groenten net onderstaan. Laat 15 min. koken.
Haal het laurierblad eruit en mix de soep zeer fijn. Geeft u de voorkeur aan een heel gladde soep, giet ze dan door een zeef.
Voeg melk toe tot u de gewenste dikte krijgt. Kruid met peper en zout.
Bediening
Serveer onmiddellijk: schep in elk bord in het midden een eetlepel kruidenroom, bestrooi met nog wat fijngesnipperde tuinkruiden en werk af met enkele gedroogde tomaatreepjes.
Geef er krokante soepbroodjes bij.