Ga terug Email Link
Afdrukken

Ham, meesterlijke met groene bonensla

Porties 4

Ingredienten

  • 250 g ham
  • 300 g bonen prinsessen
  • 4 eieren
  • 2 tomaten
  • olijfolie
  • azijn xeres
  • bieslook
  • pezo
  • sla voor de garnituur
  • enkele radijsjes
  • 1 sjalotje
  • mosterd

Instructies

  • De boontjes reinigen en inkokend gezouten water beetgaar koken om direct onder stromend koud water te verfrissen
  • De eieren kookt men gaar en pellen deze
  • De tomaten pellen en ontpitten
  • De bieslook in zeer fijne ringen snijden en het sjalotje fijn hakken
  • Men neem een redelijke grote kom om alles te mengen men gaat als volgt te werk
  • De boontjes en de bieslook en het sjalotje in de kom doen daarna de in julienne gesneden ham
  • En dit alles mengen met een weinig olie en azijn afsmaken peper en zout
  • Op het laatst snijdt men de tomaten in lange sliertjes en de eieren in schijfjes we mengen dit alles samen
  • Bediening :
  • Op een koud diep bord plaatst men enkele blaadjes sla(verschillende sooren en kleuren als het kan) daarop legt men de bonensla mooi in het midden en we werken af met de ui ringen en het radijsje die we in een bloem vorm gesneden heeft

Notities

Men kan ook andere ham gebruiken en groentjes toevoegen naar eigen smaak