2blikjes tonijn men kan ook verse gebruiken deze kookt men dan gaar
1ui
1sjalot
1teentjelook
Slatweetal soorten
2eierenhardgekookte
1tomaatdikke
Enkele olijven
WatBoontjes groene
1paprikarode
peterselieGehakte
enkele ansjovis
olijfolie
azijntweetal soorten
Instructies
Men reinigt de sla en de rest van de groentjes
De boontjes koken we beetgaar in kokend gezouten water en schrikken deze in ijskoud water
De ui en de paprika snijdt men in ringen
De tomaat wordt gepeld en in 8 stukken gesneden
De eieren snijdt men in kwartjes (4)
Men maakt een vinaigrette van de olijf olie en de azijn voeg er de gehakte sjalot en het teentje look aan toe afsmaken peper en zout
Tenslotte laat men de tonijn uitlekken
Bediening :
Op een groot koud diep bord
Men schikt eerst de gekruide sla en in het midden legt men wat boontjes daarop komt de tonijn rond de tonijn werkt men mooi af met de kwartjes ei en tomaat als ook de olijven de paprika en de ansjovis
Men bestrooit alles met wat ui ringen doe er wat vinaigrette over en bestrooi rijkelijk met de gehakte peterselie
Notities
Als men dit maakt als hoofdgerecht voegt men er nog fijne plakjes aardappelen bij Men kan verder afwerken met een bloem van radijsjes Indien men meer rauwkost wil geven we dit apart er bij