Ga terug Email Link
Afdrukken

Waterkersroom met hazelnoten

Porties 5

Ingredienten

  • 1 ui
  • 1/2 prei
  • beetje selder
  • 3 botten waterkers
  • 1 beetje boter
  • 1 l Kippenbouillon
  • scheutje room
  • Pezo
  • beetje bindmiddel eventueel
  • wat hazelnoten.

Instructies

  • Men snijdt de blaadjes van de steeltjes en bewaart deze voor het garnituur.
  • We snijden de gewassen steeltjes en soepgroenten in stukjes en stoven deze aan in een weinig boter.
  • Daarna bevochtigen we ze met met de kippenbouillon en laten dit een veertigtal minuten trekken.
  • De soep mixen en daarna door een fijne zeef doen.
  • We doen de gewassen blaadjes met een weinig water in een milkshake en malen dit heel fijn.
  • Dit wordt, op het laatste moment, samen met de room aan de kokende soep toegevoegd.
  • De soep afsmaken en opdienen.
  • De noten bakt men in een pan om deze daarna fijn te breizelen.
  • Bediening
  • In een warm soepbord bestrooit met wat stukjes noten.

Notities

De soep niet te lang meer laten koken nadat men de gemalen blaadjes heeft toegevoegd, anders wordt ze grijs en vermindert de waterkerssmaak.