Skrei, met chorizo doorstoken en gebakken op zeezout met een vinaigrette
Porties 4pers
Ingredienten
4skreiportie ’s filets met vel
100gchorizo
tomatenZongedroogde op olijfolie
olijfolie
limoen
peper
Zeezout
bieslookverse
kervel
dragon
Instructies
Mijn snijdt de worst in stukken van ongeveer een ½ cm op 2cm.
Deze steekt men een uurtje in de diepvries zodat ze hard worden, waarna men ze in de vis steekt tot ze een beetje uit het vlees komen .
De stukken vis plaatst men op een laagje zeezout, we kruiden ze met wat peper en garen ze in de oven, ervoor zorgend dat ze mooi glanzend blijven binnenin .
Vinaigrette: men snijdt de tomaten in mooie blokjes, de bieslook mooi versnipperen, de kervel grof hakken en de blaadjes dragon fijn versnipperen.
Olijfolie en limoensap en wat geraspte limoenschil mengen, op smaak brengen en de groene kruiden eronder mengen.
Notities
Op een lauw bord plaats men de vis en napeert deze een weinig met de vinaigrette. De rest van de saus apart opdienen met een stukje brood